Vrijdag 11 oktober was onze officiële start van de fotografiecafés NNG die doorgaan in het Natuurpunt centrum De Bourgoyen.


Eerste onderwerp: Steenuilenwerkgroep Vlaanderen


De steenuil hoe klein ook is een gewild onderwerp voor natuurfotografen. Het is een heel herkenbare vogel amper zo groot als een spreeuw met een gevlekte buik en de kenmerkende witte V in de achterkant van de nek.In dit café werd ons uitgelegd wat het verschil is tussen de soorten uilen die voorkomen in Vlaanderen, welke geluiden ze maken, waar ze jagen en waar ze zich nestelen.Het was een geanimeerde en interessante avond, waar heel veel volk op af kwam (50 tal inschrijvingen en de leden van NNG, samen 75 personen)!De maanden februari en maart zijn de topmaanden om de uiltjes te horen en te fotograferen. Dan zijn ze namelijk op zoek naar een partner en naar een broedplaats. De Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt is steeds op zoek naar vrijwilligers om nestkastjes te hangen, mee te gaan om te inventariseren of de uiltjes te ringen.

Ben je geïnteresseerd om dit mee te maken schrijf je dan in op de nieuwsbrief viasteenuilen@natuurpunt.be
Stuur je meldingen van uilen die je ziet en hoort door naarwww.waarnemingen.be

Door admin