Foto: Johan Van De Watering – Oranje

Onze eerste gast van het nieuwe seizoen is een Nederlandse Natuurfotograaf.  

Hieronder, Johan die zichzelf even voorstelt.

Mijn voorkeur gaat vooral uit naar macro- en landschapsfotografie, maar ik vind het ook erg uitdagend om aan de slag te gaan met abstracte foto’s of vogelfotografie. Je zult me echter niet in een schuilhut vinden; ik moet bewegen en rond kunnen kijken! Ik vind het soms heerlijk om op een klein stukje natuur een uur rond te dolen op zoek naar een fotogeniek onderwerp. Mijn beste foto’s maak ik in een straal van 25 km van mijn huis, omdat ik daar de omgeving goed ken. Bovendien vind ik het belangrijk om d.m.v. mijn foto’s mensen te laten zien hoe mooi en verrassend de natuur ‘om de hoek’ vaak is!  Ik probeer met mijn fotografie mensen te verwonderen. Er is niet altijd direct zichtbaar wat het onderwerp op mijn foto is of hoe (of waar) die gemaakt is. Ik hoop daardoor de verbeelding van de toeschouwer te prikkelen en mensen te ontroeren. Ik heb geen specifieke ecologische achtergrondkennis en voel me dus eigenlijk meer een vorm-, kleur- en lichtfotograaf dan een soortenfotograaf. Ik kan dan ook net zo genieten van een foto met mooi licht en bijvoorbeeld een duif dan van een zeldzame soort ‘op een takje’.
Ik probeer in m’n foto’s altijd een bepaalde rust te vinden, zodat alle aandacht naar slechts één of twee onderwerpen gaat. Die rust creëer ik door te werken met een grote diafragma opening, met als resultaat een beperkte scherptediepte. Ik werk graag met tegenlicht en ben steeds op zoek naar een ander standpunt.

                                          Meer over Johan: https://johanvandewatering.nl

Plaats:

Natuurcentrum Jan Hublé

          Driepikkelstraat 32

          9030 Mariakerke

Deuren open vanaf 19u 

Inkom: 6€

Inschrijven: klik hier

Door admin