Vogelfotografie in Kalmthout….een blik achter de schermen

Al bijna 40 jaar staat het leven van Glenn Vermeersch in het teken van vogels. Gepassioneerd vogels kijken ging naadloos over in een studie biologie, vrijwel meteen gevolgd door een baan als ornitholoog bij INBO waar hij nu nog steeds (deeltijds) werkt.

Als zoon van een beroepsfotograaf was natuurfotografie van kindsbeen af ook meteen een passie. Helaas bleek fotografie een te dure hobby als student, maar vanaf de opkomst van de digitale fotografie na de eeuwwisseling ging het snel. Bijna elke vrije moment ging naar de fotografie van vogels, bij voorkeur met behulp van allerlei zelfgemaakte schuilhutjes, waaronder ook heel wat drijvende schuilhutten. De omgeving van de Kalmthoutse Heide is dan een prachtige plek om te wonen als natuurliefhebber en -fotograaf!

Sinds 2013 werd Glenn beroepsfotograaf en ontstond het idee om een aantal van z’n betere schuilhutten om te bouwen tot zogenaamde ‘fotohutten’ en die beschikbaar te stellen aan andere fotografen. Na verloop van tijd ontstond een heel netwerk aan hutten die momenteel alle verschillende leefgebieden in de regio omvatten. In een 2-delige foto-lezing neemt Glenn je mee op een tocht doorheen het ornithologisch bijzonder rijke Kalmthout en (ruime) omgeving waarbij geregeld wordt stilgestaan bij ‘the making of’ en waarbij ook mislukkingen aan bod komen.

Meer info: Vogelfotografie Glenn Vermeersch bird photography

De lezing gaat door in het:
Natuurcentrum “Jan Hublé”
Driepikkelstraat 32,
9030 Gent

Wanneer: Vrijdag 27 januari 2023
Deuren gaan open om 19 uur en de lezing start om 20 uur
Prijs: 6 €

Inschrijven via deze link: Glenn Vermeersch
Max aantal deelnemers :  50 personen

Door admin